Zece veterani din cel de-al Doilea Război Mondial şi o văduvă de veteran de război, alături de alţi 453 de veterani de război din întreg judeţul, au fost onoraţi miercuri, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte anual în jurul datei de 29 aprilie şi a fost stabilită de Guvern în 2007, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței. Astazi, militari de la Garnizoana Botoşani, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, alături de reprezentanţi ai statului- Instituţia Prefectului şi instituţiile deconcentrate, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Botoşani, dar si elevi ai Colegiului National Militar „Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc, au participat la ceremonia ocazionată de Ziua Veteranilor de Război. După slujba de pomenire a eroilor, oficiată de preotul militar Ştefan Grădinaru.

În semn de recunoștință, pe monumentul închinat eroilor au fost lipite 464 de mesaje scrise de elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din judeţ.

Un moment de mare încărcătură emoţională a fost cand Cezar Amitoaie, actor la teatrul Mihai Eminescu, a recitat poezia „Se sting veteranii”, scrisă de col. (r) Gheorghe Lăcătuşu, de asemenea veteran de război. Citeaza cei de la http://botosaniexclusiv.ro