Astăzi,  în toată lumea se  sărbătorește ”Ziua Curățeniei”. Nu e doar o zi destinată curățeniei mediului, e o zi în care se dorește a trezi conștiința și reaminti faptul că protejarea mediului trebuie să devină un stil de viață, o deprindere și nu e nevoie de zi specială sau eveniment organizat pentru a face curat.
Ziua Mondială a curățeniei a fost stabilită de către Organizația Națiunilor Unite în parteneriat cu Clean Up the World în anul 1983. Scopul primei campanii de informare de atunci a fost să îndemne scocietatea să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul. Pe parcursul anilor, în perioada zilei internaționale a curățeniei sunt organizate acțiuni de curățare a anumitor zone, plantare de arbori, precum și campanii de promovare și informare a protecției mediului înconjurător.În comună Hudeşti peste 200 de elevide la toate şcolile Gimnaziale cât şi voluntari din Primăria Hudestiau paricipat la strângerea deşeurilor aruncate tot de noi cetăţenii comunei dar şi deşeuri care au fost aduse de către râul Prut în colacul de la Baranca, de unde s-au strâns peste 20 de saci cu sticle şi pungi din plasticiar în toată comună peste 70 de saci .Felicitări voluntarilor şi elevilor ,Respectaţii şi Protejaţi Mediul.

România poate fi o ţară curată ca Elveţia sau Austria şi nu doar pentru o singură zi. România este, din păcate, restantă nu numai la capitolul colectarea selectivă a deşeurilor, ci şi la strângerea gunoaielor, în general. Activitatea de salubrizare, de păstrare a unui mediu înconjurător curat este una care trebuie să se exercite permanent şi sistematic, pe baza unor resorturi pornite din educaţie şi civism, dar şi a unei bune organizări a departamentelor de profil din cadrul autorităţilor publice locale.