Peste 1000 de oameni au umplut amfiteatrul prof. Gică Grădinaru pentru a urmări spectacolul pregătit de autoritățile locale.

Locuitorii comunei Pomârla au ieșit din case pentru a urmări spectacolul, pentru a socializa și a se distra.

Primarul Dumitru Chelariu a preferat să organizeze un spectacol cu artiști mai puțin cunoscuți și cu mulți copii talentați din județ și nu numai. El a promite că în 2020 va fi un eveniment de amploare, cu vedete din muzica românească și cu artiști internaționali. În 2020, comună Pomârla va împlini 600 de ani de atestare documentară.
Primarul comunei Pomârla.a declarat pentru Glasul Nordului.ro

“Mai avem un an până la acest eveniment deosebit. Ne pregătim intens și sperăm ca anul viitor să se încununeze cu un spectacol pe cinste, care să ne bucure la cei 600 de ani de atestare documentară a comunei Pomârla. Mă întreba cineva a câta ediție este astăzi. Din câte știu eu, este o ediție secular.

Din moși strămoși, hramul bisericii este asimilat cu sărbătoarea comunei. An de an se întorc acasă copii, vin la cimitirul sătesc, la biserica noastră bicentenară. În 2013 s-au împlinit 200 de ani de edificarea bisericii de către familia Bașotă. Sper ca anul viitor să adun cât mai multe ansambluri folclorice din toate regiunile istorice ale României. Am promisiuni de la colegi primari că vor participa.

Anul acesta avem reprezentanți tocmai din județul Olt, avem din Republica Moldova, avem oaspeți de la Caraș Severin. Anul acesta avem circa 1000-1200 de persoane dar în 2020 cu siguranță vor fi mult mai mulți”. Vă prezint foto şi video de la acest frumos eveniment.