Serviciul de mesagerie WhatsApp nu va mai functiona pe milioane de smartphone-uri incepand cu 1 februarie.

Dispozitivele Android si iPhone care accepta doar sisteme de operare mai vechi nu vor mai putea sa ruleze aplicatia detinuta de Facebook, transmite BBC.
Reprezentantii WhatsApp sustin ca masura a fost necesara pentru a proteja securitatea utilizatorilor sai. Smartphone-urile care folosesc sistemul Android 2.3.7 sau mai vechi, dar si iPhone iOS 8 sau mai vechi sunt cele afectate. Sistemele de operare pe care nu va mai merge WhatsApp sunt vechi, neactualizate si nu mai pot fi instalate pe dispozitive noi.
Majoritatea utilizatorilor vor putea, pur si simplu, sa isi actualizeze sistemele de operare pentru a continua sa utilizeze serviciul de mesagerie.
Cu toate acestea, anumite dispozitive, cum ar fi iPhone 4s, care accepta doar iOS 7, nu vor mai fi compatibile cu aplicatia.


“WhatsApp in mod clar nu a avut alta optiune decat sa se asigure ca serviciul sau ramane sigur, cu toate acestea se confrunta cu efectul secundar ca aplicatia nu mai este compatibila cu smartphone-urile mai vechi”, a spus analistul CCS Insight, Ben Wood, citat de BBC.
WhatsApp, si-a avertizat utilizatorii ca aceste modificari se vor intampla inca din 2017.
“Aceasta a fost o decizie grea pentru noi, dar cea potrivita pentru a oferi oamenilor modalitati mai bune de a pastra legatura cu prietenii, familia si persoanele dragi care folosesc WhatsApp”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Este cea mai recenta dintr-o serie de masuri, dupa ce aplicatia de mesagerie a retras asistenta pentru numeroase dispozitive in 2016, si apoi de pe toate telefoanele Windows la 31 decembrie 2019.

Sursa: rtv.net