În contextul aplicării la nivel naţional a măsurilor de prevenire şi combatere a pestei porcine africane, prefectul Dan Şlincu împreună cu Mihai Amarandei, consilierul ministrului agriculturii Petre Daea, au vizitat astăzi cele două Puncte de Trecere a Frontierei de la Rădăuţi Prut şi Stânca. La vizita în teren au fost prezenţi şi directorul Direcţiei Agricole, Cristian Delibaş, şi directorul adjunct al Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ovidiu Airimiţoaie.
S-au verificat cu această ocazie condiţiile şi măsurile implementate la nivelul Punctelor de Trecere a Frontierei, dat fiind că la Stânca şi la Rădăuţi Prut au fost instalate filtre pentru dezinfecţia mijloacelor auto pe sensul de intrare.
De asemenea, personalul DSVSA asigură permanenţa în cele două puncte şi asigură informarea constantă şi continuă a persoanelor care tranzitează punctele de trecere privind restricţiile de introducere a produselor de origine animală. Pe lângă afişele postate în punctele de informare, cetăţenii primesc informaţii şi pliante în care sunt detaliate simptomele PPA şi riscurile apariţiei epidemiei.
În plus, s-a verificat modul în care sunt depozitate produsele confiscate şi trasabilitatea acestora de la punctele de neutralizare până la punctul de incinerare.
Vizita în cele două PTF vine în contextul în care anterior consilierul ministrului agriculturii a verificat punctele de trecere a frontierei din judeţuil Iaşi şi urma să se deplaseze la PTF Siret.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔