Proiectul “Primiţi în dar un Mărţişor”, a realizat al 3-lea an consecutiv la Cernăuţi, la iniţiativa Ligii Tineterului “Junimea” împreună cu Consulatul General al României la Cernăuţi şi gimnaziul român “Alexandru cel Bun”.

Profesoare de limba româna, Doina Colesnicov şi elevii acesteia, dar şi activiştii din Ligă au pregătit peste 1500 de mărţişoare şi felicitări scriese în 5 limbi: română, ucraineană, poloneză, germană şi idiş. Cadourile au fost oferite cernăuţenilor, pentru a marca începutul primăverii.

La evenimentul de înmânare a Mărţişoarelor au participat reprezentanţii Consulatului General al României în Cernăuţi.

În această zi minunată transmitem un mesaj de felicitare românilor şi ucrainenilor de pe aceste meleaguri. Vă mulţumim pentru iniţiativa Dvs. Alături de aceşti copilaşi frumoşi, care poarte hainele tradiţionale româneşti, vom merge să împărţim mărţişoare”,a afirmat Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuţi.

“Vă mulţumesc frumos pentru acest mărţişor, din numele tuturor românilor care îşi păstrează tradiţiile. Să nu uităm niciodată cine suntem şi de unde venim. O primăvară frumoasă”, a urat o femeie, care a primit în dar un mărţişor.Relateaza cei de la BucPress TV Cernauti.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔