Născut in 1 August 1934  decedat în 1 Aprilie 2021,Vasile Macoviciuc principalul ctitor al așezământului monahal din Alba Hudești a trecut la cele vesniceDupă 1990, Vasile Macoviciuc a crezut de cuviinţă ca o parte din pământul ce-l primise prin reconstituirea dreptului de proprietate şi aflat sub liziera pădurii s-ar potrivit unui locaş de credinţă.A luat legătura cu părintele stareţ de la Mănăstirea Gorovei care l-a sfătuit să pună bazele unui schit călugăresc. Omul a trudit alături de alți binefăcători și a ridicat câteva chilii şi o bisericuţă.

În anul 2006 prin straduințele localnicilor și a binefăcătorilor s-a inceput construcția casei monahale care s-a sfințit ulterior.
În cei 86 de ani a dat dovadă că este un adevărat creștin, fiind nelipsit de la slujbele Bisericii.
Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ierte și să așeze sufletul robului Său Vasile alături de-a dreapta Sa și nădăjduim ca să-l facă părtaș alături de preacuviosul părinte Irinarh bunătăților veșnice gătite celor ce-L iubesc pe Dânsul, Amin! 
,,Un fiu al satului care în tinereţe a fost plecat la Piatra Neamţ, Acolo a muncit, dar în urma unui vis a hotărât să întemeieze un schit şi având terenul aici în satul Alba a venit şi a pornit cu această ideie de ridicarea ununi lăcaş în cinstea lui Dumnezeu. A umblat prin sat pe la oameni şi a strâns bani iar din munca şi agoniseala lui a ridicat schitul din satul Alba. Întotdeauna a încercat să-l înfrumuseţeze şi să aducă îmbunătăţiri, nu numai că a ajutat la ridicarea lui dar a participat trup şi suflet la toate slujbele care se făceau şi el şi mătuşa, Florița soţia lui. Au fost nedezlipiţi de părinţii, care au slujit de a lungul timpului în schitul de la Alba Hudeşti .Acum la ani bătrâneţei când puterile l-au lăsat, la fel a încercat să-şi aducă contribuţia la înfrumuseţarea schitului şi ca un bun creştin a fost trup şi suflet alături şi de biserica satului, un om cu frică de Dumnezeu, care a încercat să împlinească, dar înainte de toate a încercat să fie om şi un bun creştin Dumnezeu să-l ierte.!!! .A precizat părintele Paroh al bisericii,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Adrian Spinosu.