Peste o sută de persoane, l-au condus pe ultimul drum, sâmbăta 3 Aprilie 2021, la prânz, pe regretatul Vasile Macoviciuc ctitorul Schitului din Alba. Slujba de înmormântarea a avut loc la ”Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”” din satul Alba-Hudesti, unde ctitorul Schitului Alba şi-a petrecut mai bine din jumate din viaţă şi a fost înmormântat în cimitirul din localitatePreţuit de întreaga comunitate din Alba şi nu numai, de toţi cei care, de-a lungul timpului, l-au cunoscut şi au simţit bunătatea şi aplecarea acestuia spre binele semenilor săi, Vasile Macoviciuc s-a stins Joi 1 Aprilie , la vârsta de 87 de ani, în mijlocul familiei.

Au venit să-i aducă un ultim omagiu,credincioşi din comunitate, oameni care l-au cunoscut şi apreciat, cu toţii s-au închinat, alături de familia îndurerată, celui care a avut o dărnicie de nedescris în timpul vieţii sale.
În semn de ultim omagiu, adus domnului Vasile Macoviciuc, la înmormântare a fost prezenţi : Părintele David Stoian de la parohia din Mlenăuti,părintele pensionar Mihai Holovciuc din Vatră,şi părintele Parohdin Alba Adrian Spinosu. Domnul Vasile Macoviciuc a fost un mare iubitor al lui Dumnezeu tot ce a făcut a făcut pentru suflet şi nu pentru trup. El a rămas un exemplu al iubirii de locul natal și noi am învăţat de la el cum să iubim aproapele şi cum să procedăm să fim iubit de Dumnezeu. Prin dragostea neţărmurită faţă de Dumnezeu, domnul Vasile , a ridicat Schitul din satul natal Alba şi a contribuit la înfrumusețarea acestuia .Părintele Adrian Spinosu , şi-a amintit tocmai despre această latură caldă a lui nenea Vasile ”Una dintre laturile sale importante a fost aceea, un om echilibrat ,un om care toată viața lui a făcut doar voia domnului. Te ascultă şi te sfătuia, având un bun-simţ şi o eleganţă rar întâlnită.”Neobosit în munca sa de zi cu zi, ctirorul Schitulului din Alba-Hudești s-a stins lăsând în urma sa  exemplul său de dărnicie şi înţelegere, de dragoste şi ascultare. Cei din familia sa și ceilalţi membri vor duce mai departe lucrarea de zidire făcută cu atâta dăruire de Vasile Macoviciuc.Dumnezeu să-l Ierte!!!