Mulți dintre oamenii vârstnici ai României rămân de cele mai multe ori singuri, fără un sprijin atunci când au cea mai mare nevoie. Bătrânii singuri au nevoie de îngrijire și susținere, dar, din păcate, mulți dintre ei se confruntă cu probleme grave precum sărăcie, boli, izolare socială și emoțională. Lipsa de ajutor și de suport din partea familiei și a societății în general agravează situația acestor persoane vulnerabile.

Unul dintre oamenii singuri ai României, este și un botoșănean din comuna Mitoc. Copilăria și-a petrecut-o prin orfelinat, pe timpul comunismului, deoarece mama sa era singură. Însă ambițios din fire a învățat constant, astfel a devenit inginer agronom, iar mai apoi profesor.

De câțiva ani  suferea de boli cronice, locuia singur neavând urmași și nefiind căsătorit niciodată. Astfel, în ultimul timp, era unul dintre beneficiarii Asociației Social-Creștină „Sfântul Ioan Iacob” de la Crăiniceni.

Astăzi, ca în fiecare zi reprezentanții Asociației mai sus menționate, își îndeplineau sarcinile ducând la fiecare beneficiar o masă caldă și cele necesare fiecăruia. Însă când au ajuns acasă la  domnul profesor, nevăzăndu-l și neauzind nici o mișcare au apelat la Asistența Comunitară, mai apoi, intrând împreună în locuința profesorului, l-au găsit decedat.

„Deplângem moartea domnului profesor, nu îl știam de foarte mult timp, însă îi apreciam inteligența și curajul de a se opune bolilor de care suferea. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a relatat unul dintre reprezentanții Asociației Social-Creștine „Sfântul Ioan Iacob” de la Crăiniceni. Sursa:https://mesageruldenord.ro/