Caz revoltător la Botoşani! Un preot care este şi profesor de Religie e acuzat că a bătut crunt un elev de 11 ani, în timpul orei. Copilul ar fi refuzat să se închine pentru că este penticostal. Băiatul a ajuns acasă plin de sânge iar părinţii au sunat la 112. Medicii i-au acordat îngrijiri medicale. Preotul este vizat acum de mai multe anchete.

Zeci de copii au asistat la scenele şocante. Le-au povestit părinţilor că în timpul orei de religie profesorul care este şi preot şi-a pierdut cumpătul.

FOTO Somax tv

”L-a obligat sa faca cruce si baiatul nu a vrut. Nu numai al meu, mai multi băieti ca suntem la penticostali. Au venit si mi-au spus. Uite asa l-a prins, l-a dat cu capul de perete. L-a tinut asa, l-a luat de urechi si l-a tinut asa nu stiu cate minute si l-a izbit cu capul de perete”, spune mama băiatului.

”Noi, fiind penticostali, nu am vrut sa facem, religia. I-am spus si copilului. Noi nu acceptam. Si el i-a pus fortat sa scrie, sa faca cruce”, susține o vecină.

Mama copilului spune că băiatul a leşinat în faţa şcolii.

”Era plin de sange. L-au gasit baietii, de cand statea acolo, de juma de ora, jos, in rigola. Si copiii de clasa a patra aveau sticulta cu apa si l-au stropit cu apa, acolo. Si in timpul acela trecea o masina si au zis baietii ca moare! Si l-au pus in masina si mi l-au adus acasa”, susține mama copilului.

Speriată, femeia a sunat la 112, iar o salvare l-a dus pe băiat la un spital din Botoşani. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

NICOLETA FEDERCIUC, purtător de cuvânt IPJ Botoşani: Politistii au fost sesizati prin apelul 112 ca un minor in varsta de 11 ani, in timp ce se afla la orele de curs a fost agresat fizic de catre un profesor. In cauza, politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuzivă.

Localnicii spun că preotul predă la şcoala din Cristineşti de aproximativ un an şi până acum nimeni nu s-a plâns de comportamnetul său. Copiii, însă, nu mai vor să intre la orele lui.

”Dupa ce l-a urechit pe baiat, a oprit masina si le-a spus “Sa fiti cuminti ca patiti la fel!”, susține un vecin.

După incident, profesorul nu a fost de găsit. Dacă se va dovedi că acuzaţiile care i se aduc sunt adevărate riscă să rămână fără catedră.

CIPRIAN MANOLACHE, purtător de cuvânt IŞJ Botoşani: La Inspectoratul Şoclar Judeţean Botoşani, a venit o informare scrisă cu privire la cazul din şocala respectivă. Am fost înştiinţaţi că la nivelul unităţii de învăţământ s-a constituit deja o comisie de cercetare disciplinară, urmând ca în zilele următoare să se stabilească dacă este sau nu vinovat respectivul profesor.

Iar o anchetă a Bisericii ar putea începe doar după ce se termină verificările în şcoală.

În urmă cu o lună, un alt porfesor din Târgovişte îşi şoca elevii după ce a lovit un băiat de clasa a şasea pentru că ţinea capul pe bancă.CITESTE MAI MULTE AICI