Darabani, 14 iunie 2024 – Sub cerul inorat al orașului nostru, astăzi răsare o nouă speranță. Primăria Darabani a semnat contractul de execuție pentru Liceul „Dimitrie Cantemir”, o instituție ce promite să devină un far luminos pentru educația comunității noastre. Așa cum un grădinar dedicat își pregătește grădina pentru a planta semințele viitorului, și noi ne pregătim să construim fundația pe care se va clădi destinul generațiilor viitoare.Acest liceu este mai mult decât un simplu edificiu; este un simbol al dedicării și al visurilor comune. Este un copac tânăr, ale cărui rădăcini se adâncesc în pământul bogat al tradițiilor noastre și ale cărui ramuri vor crește spre cer, aducând cunoașterea și înțelepciunea în viața fiecărui elev.

În sălile acestui liceu, cunoașterea va înflori ca o grădină bine îngrijită. Profesorii, asemenea unor grădinari dedicați, vor cultiva curiozitatea și vor hrăni mințile tinere cu înțelepciune și pasiune. Fiecare lecție predată va fi ca o rază de soare care va hrăni și va stimula creșterea intelectuală și emoțională a elevilor.Pe măsură ce anii vor trece, vom culege roadele acestui proiect. Absolvenții liceului „Dimitrie Cantemir” vor fi pregătiți să înfrunte provocările vieții cu încredere și cunoștințe solide. Ei vor deveni cetățeni responsabili, gata să contribuie la dezvoltarea comunității noastre și să ducă mai departe valorile și tradițiile Darabaniului.Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul fiecărui dărăbănean. Prin contribuțiile voastre, fie ele mici sau mari, ați demonstrat că suntem o comunitate unită de dorința de a progresa și de a asigura un viitor luminos pentru copiii noștri. Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi în această călătorie și pentru că ați împărtășit această viziune cu noi.

Astăzi, cu semnătura acestui contract, plantăm sămânța unui viitor promițător. Este un moment de sărbătoare și de recunoștință, dar și un angajament ferm de a continua să lucrăm împreună pentru binele orașului nostru. Fie ca acest liceu să fie un simbol al speranței și al progresului pentru toți cei care vor trece pragul său.

Cu fiecare cărămidă pusă, cu fiecare lecție predată, construim nu doar un liceu, ci un viitor. Privim spre orizonturi noi, cu încrederea că Darabaniul va deveni un loc unde educația, cultura și comunitatea vor înflori împreună.

Încheiem cu recunoștință și speranță, convinși că împreună vom continua să scriem pagini frumoase în povestea orașului nostru. Mulțumim fiecăruia dintre voi pentru susținerea neprețuită și pentru încrederea în acest vis comun. Să ne bucurăm de acest nou răsărit și să privim cu entuziasm spre viitorul pe care îl construim împreună.

Cu respect și apreciere,

[Primarul Orașului Darabani Mihai Alin Gîrbaci]