Un tragic incident a avut loc astăzi în localitatea Comănești, comuna Suharău, unde un bărbat în vârstă de 38 de ani a suferit arsuri pe față și o mână în urma unui incendiu izbucnit în locuința sa. Evenimentul a mobilizat rapid două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Darabani, Detașamentului de Pompieri Dorohoi, și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Suharău , echipate cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, un echipaj al Serviciului Județean Ambulanță a intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate bărbatului afectat.

Incendiul a distrus bunurile dintr-o încăpere și o parte din acoperișul casei, iar exista riscul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință în momentul sosirii echipajelor de intervenție. Bărbatul a fost găsit în afara casei și transportat de urgență la spital pentru tratament.

Potrivit primelor investigații, incendiul a fost provocat cel mai probabil de încercarea bărbatului de a aprinde focul cu benzină. Incidentul reprezintă o amintire dureroasă a pericolelor asociate utilizării lichidelor inflamabile în apropierea surselor de căldură.

În contextul acestui eveniment tragic, autoritățile avertizează publicul cu privire la riscurile utilizării benzinei, gazului sau altor lichide inflamabile pentru aprinderea focului în sobe. Aceste substanțe prezintă un pericol major de incendiu și pun atât viețile oamenilor în pericol, cât și bunurile pe care aceștia le-au adunat cu efort pe parcursul timpului.

Îndemnul este clar: pentru evitarea unor tragedii similare, este esențial să se evite cu strictețe folosirea de materiale inflamabile pentru aprinderea focului în sobă. Înlocuiți-le cu materiale sigure, destinate specific acestui scop, și contribuiți astfel la prevenirea unor astfel de evenimente nefericite. Siguranța dumneavoastră și a celor dragi este cea mai mare prioritate!