Moarte cumplită pentru un bărbat din satul Bajura, Un bărbat de 77 de ani a fost găsit complet carbonizat pe un câmp din apropierea satului, chiar de către soţia lui.

Descoperirea macabră a fost făcută sâmbătă seară, când femeia a plecat în căutarea soţului. Bărbatul a plecat pe câmp de a primele ore ale dimineţii, spunându-i soţiei că dorea să cureţe o bucată de teren de uscături şi vegetaţie moartă de peste iarnă. După câteva ore, soţia acestuia a început să se îngrijoreze, bărbatul nemaivenind acasă şi nici nu răspundea la telefon. Aceasta a plecat în căutarea bărbatului, iar la un moment dat i-a găsit uneltele cu care plecase de acasă, la marginea câmpului, însă nici urmă de acesta.Potrivit localnicilor, bărbatul ar fi încercat să ardă uscăturile pe câmp, după ce le-a strâns într-o grămadă, însă flăcările i-ar fi cuprins hainele, iar acesta ars de viu. Din păcate, în această perioadă pompierii botoşăneni au de a face cu tot mai multe focuri de acest fel, scăpate de sub control în localităţile din judeţ.

Pentru evitarea producerii unor incendii ca urmare a igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, se impune colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată. „Este interzisă executarea arderii în zone care permit propagarea focului la fondul forestier sau la construcţii ori la reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtător de cuvţnt al ISU Botoşani.

Se recomandă, de asemenea, curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi. Mai mult decât necesare sunt asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii, supravegherea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.