Un grav accident rutier a avut loc joi seară, 31.08.2023, la Crasnaleuca, în comuna Coțușca. Un autoturism a întrat în impact cu un cap de pod iar trei persoane au murit.

În interiorul mașinii se se aflau 4 persoane, respectiv doi adulți, unul de 46 respectiv de 35 de ani de ani, și doi minori. Bărbații și un băiețel, un bebeluș care abia împlinise 1 an, au murit.

Un alt copil, care abia are 10 ani, se află în stare gravă, având multiple leziuni.

“Din primele informații de la fața locului rezultă că în accident a fost implicat un singur autoturism care a întrat în impact cu un cap de pod. Adulții și un minor au decedat, iar celălalt are leziuni”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare, o ambulanță SMURD, dar și trei echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Aceștia au constatat că în mașina,  care era răsturnată într-un șanț de pe marginea drumului, erau trei persoane printre care și un copil de 1 an, toate inconștiente. Băiatul de 10 ani a ieșit singur din autoturism, fiind conștient. Acesta a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

“Pompierii au scos victimele din interior. Acestea au fost preluate de echipajele medicale care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicii au declarat decesul celor trei persoane. Este vorba de doi bărbați de 46 respectiv 35 de ani și un copil de 1 an”, a transmis și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Pompierii au intervenit și pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriei.