50% dintre ucraineni au o atitudine „bună” sau „foarte bună” față de Polonia, în timp ce 52%  dintre respondenţi au declarat că au  o atitudine „rece” sau „foarte rece” față de Rusia, notează Evropeiska pravda (Adevărul european). Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie efectuat  de Grupul  Sociologic „Rating”, care a fost realizat la comanda  Institutului Republican Internațional (IRI). În acelaşi timp ucrainenii au o atitudine pozitivă faţă de UE în ansamblu (49%) şi Bielarus (47%).

Liderul antipatiilor ucrainenilor rămâne  Rusia (52%).  Doar 12% dintre respondenți  au declarat că au  o atitudine „bună” sau „foarte bună” față de România. 17%  dintre ucraineni au spus că au atitudine pozitivă faţă de Ungaria.  În același timp, 62 % dintre ucraineni au o atitudine neutră faţă de România.

Sondajul a fost efectuat pe întreg teritoriul Ucrainei (cu excepția teritoriilor ocupate din Crimeea și Donbas) în perioada 29 septembrie – 14 octombrie 2018. Au fost chestionați 2400 de ucraineni  cu vârste de peste  18 ani și cu drept de vot.Sursa/http://lyberti.com/Ukraina