Spitalul Muncipal Dorohoi a fost dotat cu încă un tunel de dezinfecţie în urma unei donaţii făcute de o asociaţia umanitară din municipiu. Este vorba de Asociaţia Sarepta, al cărei conducere, realizând dotarea deficitară a spitalului dorohoian pe linia combaterii COVID-19, la scurt timp după izbucnirea epidemiei, a iniţiat o campanile de strangere de fonduri.Cu banii adunaţi, Asociaţia Sarepta a achiziţionat până acum seturi de măşti de protecţie iar ieri, sâmbătă, 25 aprilie, a donat unităţii medicale din Dorohoi un tunel de dezinfecţie. Tunelul a fost instalat la intrarea în Ambulatoriu.

Lacrămioara Beşleagă, din cadrul Asociaţiei Sarepta, a publicat pe pagina personală de facebook imagini cu donaţia făcută.

“În sfârșit, a fost făcută și livrarea tunelului de decontaminare pe care l-am comandat deja din 3 aprilie. Este vorba despre un tunel de dezinfecție automat de trecere, cu triplă acțiune, ce funcționează prin pulverizare de dezinfectant, precum și cu lumină UV, fiind prevăzut cu senzor de mișcare. De asemenea, tunelul este dotat și cu un covor pentru decontaminare. Sperăm ca, prin această donație, să contribuim și noi, măcar cu puțin, la limitarea răspândirii virusului și la oferirea unui plus de protecție atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. MULȚUMIM tuturor INIMILOR BUNE care au donat bani în conturile asociației noastre!”, este mesajul postat de Lăcrămioara Beşleagă pe contul său de facebook.Este al treilea tunel de dezinfecţie instalat în Spitalul Municipal Dorohoi. Primele două au fost instalate în urmă cu aproximativ două săptămâni, unul la intrarea în Secţia de Chirurgie, al doilea la intrarea în Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Potrivit managerului spitalului, medicul Bogdan Anton, primele două tuneluri de dezinfecţie au fost donate, unul de un medic al spitalului şi celălalt de o fundaţie umanitară.Sursa  https://www.realitateadorohoiana.ro/