La sediul Protopopiatului Darabani, a avut loc cu mare solemnitate faza locală a Concursului de Cunoaștere a Noului Testament, eveniment ce a adunat șase tineri talentați din parohiile arondate Protopopiatului. Concursul, organizat cu grija de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a bucurat de un succes deosebit, având drept scop fundamental stimularea interesului tinerilor pentru valorile și învățăturile creștine, în același timp promovând educația religioasă în rândul acestei categorii de vârstă.

Tema centrală a concursului a fost “Evanghelia după Ioan”, iar cei șase participanți și-au demonstrat cunoștințele și înțelegerea asupra acestei cărți sfinte prin răspunsurile lor la întrebările elaborate. Comisia de jurizare, compusă din doamna profesoară Elena Avîrvărei și părintele Marius Barbacariu, a avut sarcina dificilă de a evalua contribuțiile fiecărui concurent.

O veste îmbucurătoare a fost anunțată la finalul concursului, când s-a decis ca toți cei șase participanți să fie premiați pentru efortul lor. Însă, un pas mai departe, cinci dintre acești tineri remarcabili au primit onoarea de a reprezenta Protopopiatul Darabani la etapa eparhială a competiției. Această etapă următoare este programată să aibă loc în data de 25 noiembrie, la Centrul Eparhial din Iași, unde se vor întâlni cu alți concurenți talentați din diverse protopopiate.

Într-o atmosferă plină de trăire spirituală și entuziasm, tinerii au avut alături de ei susținerea și îndrumarea părintelui protopop Costică Pînzariu și a părintelui misionar protopopesc Alin Constantin Aroșoaie. În semn de recunoaștere pentru participarea lor la această competiție importantă, toți tinerii au fost răsplătiți cu diplome, cadouri și o mică gustare.

Premiile I, II și III au fost acordate cu generozitate, ajungând la cei care au reprezentat cu demnitate parohiile Horodiștea, Concești și Bajura. Astfel de activități, desfășurate sub egida Arhiepiscopiei Iașilor, nu doar încurajează dezvoltarea cunoașterii religioase și a spiritualității în rândul tinerilor, dar și subliniază angajamentul continuu al Bisericii față de comunitatea creștină. Aceste evenimente contribuie la conturarea unui viitor luminos și plin de înțelegere pentru valorile creștine în rândul tinerei generații, consolidând astfel legăturile dintre credincioși și Biserică. Informațiile au fost furnizate de Doxologia.ro.