La data de 02.05.2019, poliţiştii botoşăneni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona pieţei centrale din municipiul Botoşani, au depistat o femeie de 47 de ani, din comuna Stăuceni, care deţinea asupra sa, în vederea comercializării ulterioare, cantitatea de 10 pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenineţă duty free, pentru care nu avea documente justificative.

Femeia a fost sancţionată contravenţional, conform Legii 12/1990 cu avertisment, iar ţigaretele au fost confiscate de poliţişti.

La data de 02.03.2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice au efectuat mai multe controale pe raza comunelor Suliţa şi Coşula, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi activităţilor comerciale ilicite.

Astfel, au fost verificaţi 7 agenţi economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 de lei.

Totodată, la punctul de lucru al unei unităţi economice din comuna Coşula, a fost depistată cantitate de 380 de pachete de ţigarete, deţinute fără documente legale, despre care gestionara cunoştea că provin din activităţi de contrabandă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.