Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că este nevoie ca părinții să-și dea acceptul pentru testarea copiilor în școli. Va exista pe paginile de internet ale Ministerului Educației și Ministerului Sănătății un formular tip pentru exprimarea acordului.

„Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă”, a afirmat Voiculescu.

Ministrul Sănătății a spus că vor exista teste antigen rapide la nivelul şcolilor. El a precizat că o parte dintre acestea au fost deja distribuite. Alte teste urmează să fie distribuite în perioada imediat următoare.

„Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai spus că nu este necesară nici o adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii.

„Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii”, a mai spus Voiculescu.