Tânăr reținut pentru ultraj

La data de 07 decembrie 2021, polițiștii din cadru Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 21 de ani, din comuna Mileanca, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și ultraj.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că la data de 6 decembrie 2021, în jurul orelor 23:00, acesta, împreună cu alți patru tineri, în timp ce se aflau în drumul public din localitatea Mileanca, ar fi provocat scandal, tulburând ordinea și liniștea publică.

Mai mult de atât, în momentul intervenției echipajului de poliție, aceștia s-au manifestat agresiv, adresând injurii și amenințări, iar tânărul de 21 de ani, ar fi aruncat în direcția unui polițist cu o scândură pe care a desprins-o din gardul unui imobil, moment în care, acesta a executat un foc de avertisment în plan vertical, dispersând grupul de tineri.

În urma evenimentului, nicio persoană nu a suferit leziuni fizice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și ultraj.

Tânărul de 21 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.