În perioada 7-12 august 2019, la Șoldănești, va avea loc cea de-a IV-a ediție a taberei de jurnalism  “Ai noștri tineri”, un proiect realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani. A patra edițe își propune, cu sprijinul trainerilor invitați, inițierea participanților, copii și adolescenți cu vârste peste 10 ani, în zona reportajului de televiziune și al radioului, precum și al documentarului tv.

 

Participanții vor realiza trei reportaje radio și trei reportaje de televiziune pe subiecte identificate chiar de ei din localitatea –gazdă a taberei, promovând astfel și zona ca parte a județului Botoșani.  Totodată, copiii și adolescenții participanți vor realiza un documentar despre Botoșani,  învățând astfel tehnici și modalități de expunere a informațiilor adunate într-un material complex cum este documentarul de televiziune. Materialele vor fi apoi incluse în jurnale de știri, de radio și de televiziune, realizate de participanți având consultarea și sprijinul trainerilor invitați.

Trainerii invitați la cea de –a IV-a ediție a taberei de jurnalism “Ai noștri tineri” sunt  pe zona de televiziune:  Larisa Avram (producător TVR), Claudia Nicolau (actriță, producător TVR)  cu aceasta din urmă participanții vor efectua în fiecare dimineață și ore de dicție; pe zona de radio: Camelia Banța, iar pentru documentarul de televiziune vor lucra cu jurnalistul Doru Ionescu (TVR). Primele trei ediții ale taberei au arătat o predilecție a participanților și spre munca de montaj tv și audio, astfel încât începând cu ediția de anul acesta, copiii și adolescenții ce beneficiază de tabăra de jurnalism își vor perfecționa tehnicile de montaj tv și audio împreună cu Bogdan Sterpu, editor montaj (TVR).

 

În deschiderea taberei, miercuri, 7 august, începând cu ora 16.00, participanții vor avea parte de o conferință pe tema “Eminescu la Timpul și scriitorii vremii”, susținută de bibliotecarul Iulian Moldovanu. Tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri” se desfășoară încă de la prima ediție în ideea de a promova și calitatea de gazetar a lui Mihai Eminescu.

 

Desigur, nu va lipsi nici la această ediție tradiționalul concurs de miss organizat chiar de către participanți.  Dacă anul trecut, tema concursului de miss a fost una etno, anul acesta, profitând de zona în care se desfășoară evenimentul, tineri participanți ai taberei au propus ca tradiționala competiție să se numească “Miss la Conac”, iar printre probele propuse vor fi prezentarea unei ținute de epocă și recunoașterea unor gesturi de bune maniere.