Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a participat astăzi la cea mai mare conferință de educație antreprenorială organizată în județul Botoșani pentru liceeni.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Inspectoratul Teritorial de Muncă și instituții bancare.
Elevii au avut parte de o sesiune de educație financiară „Educăm pentru viitor!”, pentru a se familiariza cu tot ceea ce ține de antreprenoriat, informații despre calitatea de angajator, dar și cea de angajat.
Sorin Cornilă le-a vorbit celor prezenți despre importanța educației, a educației financiare și despre antreprenoriat.
”Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi alături de dumneavoastră la acest seminar de educație financiară.
Eu sunt reprezentantul Guvernului în județul Botoșani și totodată reprezentantul dumneavoastră în relația cu Guvernul României.
Dar eu de profesie sunt economist și am activat încă din anul 2000 în mediul privat. Mi-am deschis prima firmă în anul 2006 , iar aceasta este și acum activă piață.
Eu cred în educație, în disciplină și în muncă. Educația financiară este necesară dacă vrem să avem parte de prosperitate, ne oferă cunoștințele necesare pentru a ne administra eficient banii proprii, iar antreprenoriatul ne oferă libertatea să facem lucrurile la care visăm. Este domeniul de activitate care ne permite să dezvoltăm, să inovăm și să rezolvăm probleme.
Educația financiară nu depinde de veniturile noastre, dar veniturile noastre depind de educația financiară, care ne arată pe ce ne cheltuim banii și ne învață ce putem face pentru a ne gestiona responsabil finanțele personale.
Iar faptul că participați astăzi la acest seminar dovedește interesul vostru pentru cunoaștere. E primul pas spre independența financiară și vă felicit pentru asta.
Să vă dezvălui un secret… sunt convins că aici în sală sunt viitorii antreprenori, care vor dezvolta afaceri de succes, care vor dezvolta servicii și produse inovatoare.
A fi antreprenor înseamnă să fii liber. O libertatea râvnită de mulţi dintre noi și al cărui sens îl înțelegi cu adevărat abia când îți deschizi prima afacere.
Să vă mai destăinui un secret… Dacă devii antreprenor nu înseamnă cu mai muncești, din contră, muncești mai mult decât dacă ai fi angajat. Dar se merită. Pentru că tu planifici viitorul, tu stabilești strategia, tu organizezi și tu stabilești cum se vor folosi resursele. Libertate absolută.
Iar când lansezi produsul tău pe piață… nimic nu se compară cu asta. E o senzație de neînlocuit!
De aceea, dragii mei, vă îndemn să vă gândiți la asta. Desigur, sunt în sală viitori doctori de succes, avocați, profesori, ingineri, poate chiar și viitorul prefect, dar cu siguranță sunt și viitori antreprenori de succes.
Poate chiar acei antreprenori care vor inventa roboții ce-i vor ajuta pe doctori să salveze vieți, acei oameni care vor scrie softurile care-i vor ajuta pe profesori să predea mai bine.
Visați și acționați!
Felicit Inspectoratul Școlar pentru organizarea acestui seminar, dacă generațiile viitoare vor fi responsabile financiar și vor ști cum să pună banii să lucreze, cu siguranță vom avea parte de prosperitate.”