Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a cerut ieri demisia conducerii Consiliului Județean, pe care o consideră ca fiind ca cea mai slabă conducere din ultimii ani.  Senatorul a facut referire la modul în care se desfasoara licitația la drumul strategic.

Consider că este necesară demisia întregii conduceri a CJ, nu mă refer aici nici la Costică Macaleţi, nici la domnul Birta, ci la întreaga conducere PSD, pentru a nu mai fi puşi în situaţia, noi, cei de la PNL, să dăm soluţii, să spunem cum trebuie făcut. Ştim cu toţii că cei de la CJ nu au făcut nimic. Soluțiile pentru drumul strategic să știți că se găsesc împreună cu consultantul. Nu se poate ca în alte județe să vină trei firme de construcții? În județul Botoșani să vină cinci firme de construcții? Deci să fie interes, iar la Botoșani, nu. De ce? Din cauza incompetenței celor de la PSD care nu au făcut un caiet de sarcini așa cum trebuie și de ce nu, poate că nici nu au făcut un lobby necesar”,  a declarat Costel Şoptică.

Liderul liberal susține că PNL are consilieri județeni care sunt capabili să preia conducerea CJ dar nu a putut sa prezinte nici un nume.  În același timp Costel Şoptică a mai anunţat astăzi că unele primării din judeţ nu mai au fonduri pentru a plăti salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap, dar şi indemnizaţiiile persoanelor cu handicap. Ca exemplu a fost dată comuna Răchiţi ce are nevoie de 392.000 lei, Primăria Hăneşti un necesar  410.000 lei, iar Primăria Dângeni de 608.000 lei. Nici în orașul Ştefăneşti situația nu este una mai bună cu atât mai mult cu cât aici sunt sunt în derulare mai multe proiecte, partea de cofinanţare locală depăşeşte un milion de lei. Pentru partea de funcţionare este nevoie de  708.000 lei.

 „Deja primarii au făcut, pe lângă adrese către Prefectură, Consiliul Judeţean şi Guvern, inclusiv şi deplasări la Prefectură şi CJ. Până în acest moment demersul lor a rămas în van”, a precizat Costel Şoptică.