Șoferul din Dorohoi care a murit într-un cumplit accident în Belgia ajunge acasă. Cei care vor să își ia rămas bun de la el o pot face începând de duminică, 26 mai, când va ajunge în satul Pascari.

Alexandru George Tudorel Istrate va fi condus pe ultimul drum marți, 28 mai, la Biserica din satul Iezer.

Vestea morţii neaşteptate a fiinţei iubite ne-a îndurerat pe toti. Nu există cuvinte care să ne poată alina durerea şi tristeţea prin care trecem. De acum înainte nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor”, este mesajul transmis de familia tânărului.

Accidentul violent a avut loc pe E42 (A15) miercuri dimineața, 22 mai, lângă Gouy-lez-Piéton (kilometrul 90.6), în direcția Liège-Namur-Mons. Trei vehicule s-au ciocnit la scurt timp după ora 9:00, informează dhnet.be.

Un șofer italian a frânat brusc în zona unor lucrări pe șosea, al doilea șofer – un francez – a reușit să-și încetinească cisterna și să oprească. Un al treilea șofer, un român, nu a reușit să-și încetinească semiremorca la timp și a intrat cu viteză în camionul-cisternă din fața lui.

 

Cabina vehiculului condus de român, cu remorcă aparținând firmei de transport DSV, a fost făcută țăndări. În urma impactului, camionul-cisternă condus de francez a lovit despărțitorul central și primul vehicul.

Șoferul francez a fost rănit. Românul a murit. La locul accidentului au fost trimiși pompieri de la Marcinelle pentru descarcerare, două ambulanțe și un SMUR. A fost necesar să se apeleze la protecția civilă din cauza reziduurilor și a combustibilului scurs pe carosabil.