Angajaţii singurului spital din ţară care îngrijeşte bolnavi cu lepră, din Tichileşti, jud.Tulcea, fac apel pe facebook către cei care îşi permit să doneze alimente, în special varză şi castraveţi, să le ofere ajutorul, deoarece banii pentru asigurarea hranei ultimilor 10 pacienţi sunt insificienţi.

Spitalul de la Tichileşti este casă pentru ultimii pacienţi cu lepră din România. Aici locuiesc până în ultima clipă, 10 persoane care suferă de această teribilă boală. Pentru a le uşura bătrâneţile, angajaţii s-au gândit să facă un apel pe un grup de pe Facebook, adresându-se în special ţăranilor dobrogeni. Postarea a strâns sute de comentarii, iar zeci de persoane au sărit să-şi ofere necondiţionat sprijinul.

”Vă scriu în speranţa că sunt gospodari care pot şi îşi doresc să facă un bine. Aş vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijeşte bolnavi de lepră – Spitalul Tichileşti (Isaccea, judeţul Tulcea). În prezent mai avem zece pacienţi internaţi. Problema e ca statul aloca doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, şi preţurile la alimente sunt aşa cum ştim cu toţii”, a precizat angajatul pe Facebook.

 

“Dacă e cineva dispus să doneze, să ştiţi că nu avem nevoie de cantităţi mari, ci doar cât să punem pentru iarnă nişte castraveţi la muraţi, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi şi gem. Orice e bine-venit. Totul pentru zece persoane. Putem veni noi (angajaţii) să culegem, oriunde în Tulcea, Constantă, Brăila, Galaţi. Sau, dacă doriţi să ne vizitaţi, să ne cunoaşteţi, vă aşteptam cu drag. Pentru orice informaţii suplimentare, răspund la mesaj privat oricând, şi putem comunica şi telefonic. Vă mulţumesc anticipat! Dumnezeu să vă dea spor şi roade bogate! Scuze pentru postarea aşa lungă. Rog administratorii, dacă este ceva în neregulă cu textul, să îmi scrie. Mulţumesc!!… Spitalul Leprozerie Tichileşti, oraș ISACCEA, Județul Tulcea, cod Poştal 825202 Această este adresa noastră”, a mai spus angajatul.