Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a decis, vineri, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Instituția Prefectului, orașele și zonele unde masca este obligatorie. Măsura este luată pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor /activităților unde există un risc crescut de infectare,. Astfel, potrivit deciziei CJSU Botoșani, purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, după cum urmează: Piețele agroalimentare, târgurile, oboarele, târgurile auto constituite la nivelul județului Botoșani, pe întreg intervalul orar de desfășurare; Zonele de aștepare (stații de autobuz, tramvai și peroane CF); Pe întreg intervalul orar de desfășurare în zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje. Pietonalele constituite în municipii și orașe, în intervalul orar 18.00-22.00, după cum urmează:

În municipiul Dorohoi: pietonalul Grigore Ghica și Cartierul Drochia

În orașul Săveni: pietonalul str. 1 Decembrie, intersecția cu  str. Tudor Vladimirescu

În orașul Darabani: pietonalul str. Pieței și zona pietonală str. Rătușanu

În orașul Flămânzi: centrul Civic- zona Primăriei

În orașul Bucecea: pietonalul Centrul Cultural

Plaja “Marea Nordului” constituită pe malul Acumulării hidrotehnice Stânca- Costești, în orașul Ștefănești, va funcționa conform reglementărilor prevăzute pentru categoria plajelor

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit aliniatului de mai sus afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute în hotărâre se urmărește de către instituțiile de pe raza județului Botoșani cu rol în acest sens. Prevederile hotărârii CJSU Botoșani vor intra în vigoare începând cu data de 01.08.2020. “Chiar dacă la nivelul județului Botoșani am reușit limitarea și diminuarea infecțiilor cu coronavirus, în continuare trebuie să fim vigilenți, noi autoritățile pe de o parte, populația pe de altă parte și să respectăm măsurile stabilite prin hotărârile luate la nivel național”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor.