Senatorul Lucian Trufin, membru al Partidului Social Democrat (PSD) și un lider recunoscut pentru experiența și angajamentul său în administrația publică, și-a prezentat planul detaliat pentru dezvoltarea județului Botoșani în următorii ani. Cu o carieră îndelungată și realizări remarcabile în spate,Lucian Trufin promite să continue să fie o voce puternică pentru comunitate și să aducă schimbările necesare pentru a asigura un viitor prosper pentru toți cetățenii.

Consultare Publică pentru Priorități Locale

În spiritul transparenței și al participării cetățenești, Lucian Trufin a început campania sa electorală cu o consultare publică extensivă pentru identificarea priorităților județului Botoșani pentru următorii patru ani. Această inițiativă a fost salutată ca un exemplu de implicare civică și a demonstrat determinarea sa de a răspunde nevoilor reale ale comunității.

Proiecte Cheie pentru Dezvoltare

Programul său “10 pentru Botoșani” cuprinde o serie de măsuri ambițioase și proiecte concrete menite să stimuleze creșterea economică, să îmbunătățească infrastructura și să ofere servicii publice de calitate:

  1. Inființarea unui Hub Agroalimentar:Lucian Trufin propune crearea unui centru agroalimentar modern, echipat cu facilități de procesare și depozitare, pentru a sprijini producția locală și a facilita accesul la piețe pentru fermieri. Acest hub ar putea fi un pol de creștere economică și ar contribui la consolidarea poziției județului Botoșani pe harta agricolă a României.
  2. Revitalizarea Învățământului Profesional: Cu accentul pe pregătirea tinerilor pentru piața muncii,Lucian Trufin propune modernizarea și extinderea rețelei de școli de meserii în județul Botoșani. Prin parteneriate cu industria locală și oferirea de programe educaționale relevante, acestă inițiativă ar putea contribui la reducerea șomajului și la creșterea calificării forței de muncă locale.
  3. Operationalizarea Unităților Medicale Mobile: Într-o încercare de a asigura accesul la servicii medicale de bază în comunitățile rurale sau izolate,  propune operaționalizarea unor unități medicale mobile echipate cu personal și echipamente medicale necesare. Această măsură ar putea contribui la îmbunătățirea sănătății populației și la reducerea disparităților în accesul la servicii medicale.

Un Pact de Onoare pentru Comunitate

Încheindu-și prezentarea, Lucian Trufin reafirmă angajamentul său față de cetățenii județului Botoșani și îi îndeamnă pe toți să se alăture eforturilor sale pentru construirea unui viitor mai bun pentru toți. El subliniază faptul că acest program nu este doar un set de promisiuni electorale, ci un pact de onoare cu fiecare botoșănean, menit să aducă schimbările necesare și să ducă județul Botoșani pe drumul prosperității și dezvoltării durabile.