Intervenția senatorului Dorinel Cosma pune în lumină o problemă serioasă din sistemul de sănătate românesc: plimbarea pacienților de la spitalele de stat către cabinetele medicilor din sectorul privat.

Senatorul subliniază că această practică este nedreaptă pentru pacienți, care ajung să suporte costuri mai mari pentru tratamentele și consultațiile la clinicile private, în timp ce ar trebui să beneficieze de servicii de sănătate de calitate în sistemul public.

Întrebările adresate Ministerului Sănătății arată o dorință de a vedea acțiuni concrete în remedierea acestei probleme. Senatorul solicită clarificări cu privire la momentul în care se va trece de la constatări la acțiuni și ce măsuri vor fi luate pentru a preveni ca specialiștii din spitalele publice să nu mai îndrume pacienții către sectorul privat în mod incorect sau abuziv.

Această intervenție subliniază importanța transparenței și a responsabilității în gestionarea sistemului de sănătate și evidențiază nevoia de reglementări clare pentru a asigura accesul echitabil al pacienților la servicii medicale de calitate.