Astăzi, 9 februarie 2022, a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Nicolae Iorga,, Botoșani ședința cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ preuniversitar din județul Botoșani.

Ordinea de zi a fost următoarea:

  1. Prezentarea Raportului de analiză al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani cu privire la starea învățământului la nivelul județului pe semestrul I, an școlar 2021-2022.
  2. Prezentarea Planului managerial al Inspectoratului Școlar Județean Botoşani – acțiuni prioritare pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022: inspecții școlare, vizite în unitățile de învățământ.
  3. Prezentarea proiectelor educative ale Inspectoratului Școlar Județean Botoșani incluse în CAEJ.
  4. Oferta de CDŞ a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, începând cu anul școlar 2022-2023, la învățământul gimnazial, va cuprinde o disciplină relevantă pentru una dintre următoarele teme: Educație pentru sănătate – măsuri de prim ajutor, Situații de urgență – calamități naturale şi epidemii/pandemii, Prevenire bullying şi violența în școli, educație rutieră.
  5. Prezentarea metodologiilor de organizare şi desfășurare a simulărilor/examenelor naționale, precum și a calendarului simulărilor/examenelor naționale.
  6. Prezentarea situației în contextul pandemic şi respectarea recomandărilor Ministerului Educației – raportări situații urgente, scenarii de funcționare.
  7. Homeschooling – prevederi legale
  8. Prezentarea procedurii de evaluare a directorilor în anul școlar 2021-2022.

Au participat la ședință directorii și directorii adjuncți din județul Botoșani, directorii unităților conexe IȘJ – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Clubul Școlar Sportiv, Centrul de Excelență Botoșani, Palatul copiilor, Clubul Copiilor, Casa Corpului Didactic, dar și reprezentanții partenerilor educaționali: Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean precum și reprezentanții Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) care au prezentat situația agresiunilor din școli. NE GĂSIȚI  ȘI PE GOOGLE NEWS

Raportul privind starea învățământului din județul Botoșani pe semestrul I, anul școlar 2021-2022 este publicat pe situl ISJ Botoșani la adresa: https://isjbotosani.ro/prezentare/rapoarte-si-studii/starea-invatamantului-din-judetul-botosani-pe-semestrul-i-al-anului-scolar-2021-2022.html.