Școala de jurnalism Buzz își deschide, vineri, porțile pentru viitorii mici reporteri ai redacției Buzz. Este practic o nouă etapă de dezvoltare pentru comunitatea copiilor și adolescenților cărora le place să descopere lumea învățând să facă jurnalism.

Scoala de jurnalism Buzz reprezintă un modul de cursuri dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, pe domenii de interes pentru dezvoltarea personală a unui viitor jurnalist. Astfel, în perioada octombrie-martie, când se va desfășura prima serie de cursanți ai Școlii de Jurnalism Buzz, vor avea loc cursuri de jurnalism, de comunicare și dicție, de inițiere în fotografie și video, curs de limba engleză (nivel conversațional), de relații publice&marketing și o serie de ateliere creative și educative. Cursurile vor fi predate de lectori specializați pe domeniile amintite.

Cei mai buni cursanți vor deveni, automat, la finalul modului, reporteri ai redacției Buzz în cadrul căreia se realizează, lunar, un ziar scris de copii și adolescenți, emisiuni, reportaje, interviuri pentru Televiziunea Adolescenilor, pe Youtube, dar și proiecte care au ca scop dezvoltarea copiilor și a tinerilor ce urmează aceste activități. Toți copiii care urmează modul de curs al Școlii de Jurnalism Buzz vor primi diplome de absolvent la final.

Deschiderea oficială a Școlii de Jurnalism Buzz va avea loc vineri, 12 octombrie, ora 18.00, la Uvertura Mall, et. 4 (fostul casino). Școala de Jurnalism Buzz are ca parteneri Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Inspectoratul Școlar Botoșani.

Cursurile se vor desfășura în zilele de luni și marți, iar atelierele. sâmbăta.