Anunț bombă al premierului, care aruncă în aer începutul școlii. Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri abia pe 1 octombrie, iar primele 2 saptămâni să fie de școală online.Astfel, elevii ar putea urma cursuri online în perioada 14-30 septembrie iar cursurile în școli ar fi reluate la 1 octombrie.

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat Ludovic Orban.

El precizează că nu a fost încă luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util. Copii se întorc din concediu și ar trebui o perioadă mai mare pentru a se observa situația îmbolnăvirilor. „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) ”, a mai spus premierul României.