,,Domnule Prim-ministru, domnule Ministru al Sănătății, în Suceava situația îmbolnăvirilor cu coronavirus este cât se poate de gravă. Și în Botoșani, la Spitalul Județean de Urgență Mavromati au fost depistate cadre medicale pozitive. De aceea, vă SOLICIT DE URGENȚĂ testarea moleculară pentru Covid-19, a întregului personal din unitățile sanitare publice, inclusiv din DSP-uri, aflate în prima linie a anchetei epidemiologice, cât și a tuturor pacienților simptomatici-suspecți, pentru a se evita situația ca ei sa contagieze bolnavi cu alte patologii, a contacților direcți ai persoanelor depistate pozitiv, a medicilor de familie, a farmaciștilor. De sănătatea personalului medical depind în mare măsură modul și timpul în care noi ca țară vom ieși din această criză cumplită. ’’ – a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

“Testarea este singura modalitate de luptă eficientă împotriva propagării acestui virus pentru că permite izolarea timpurie a cazurilor de COVID-19 și împiedică răspândirea în rândul populației. Trebuie identificați cei care au forme ușoare ale infecției sau sunt asimptomatici, dar care pot infecta foarte ușor alte persoane din jurul lor. Protecția tuturor cetățenilor este vitală și trebuie să prevenim îmbolnăvirea. Testați ca să salvați! ’’– declară Costel Lupașcu. 

Și în forma iniţială a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) era prevăzută testarea tuturor salariaţilor contacţi, simptomatici şi asimptomatici. Modificările, conduc la suspiciunea existenţei unei intenţii ascunse a guvernanţilor de a practica imunizarea forţată a salariaţilor din Sănătate, prin încălcarea dreptului acestora la protecţia sănătăţii şi a securităţii în muncă.

,,Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de sănătatea personalului medical! 
În aceste momente trebuie să fim înțelepți și să ne asumăm împreună măsuri de prevenire a extinderii bolii, pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț al tuturor.’’
 a declarat deputatul  Costel Lupașcu.