Salvarea unui Mânz de Un An căzut într-un Beci în Satul Baranca

În dimineața zilei de 22Iunie 2024, în satul Baranca, un mânz de doar un an a căzut accidental într-un beci adânc. Proprietarii au alertat imediat serviciile de urgență, sunând la numărul 112 pentru a solicita ajutor.

La apelul de urgență, un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Darabani, alături de Serviciul Civil din Hudești, s-au deplasat rapid la fața locului. Ajunși în Baranca, salvatorii au găsit mânzul captiv în beciul adânc și întunecat. Condițiile dificile și riscurile implicate au necesitat măsuri tehnice speciale pentru a asigura extragerea în siguranță a animalului.

Intervenția a fost una complexă, necesitând utilizarea de echipamente specifice pentru astfel de situații. Salvatorii au folosit corzi și hamuri pentru a securiza mânzul și a-l ridica din beci. Pe parcursul operațiunii, echipa a avut grijă să minimizeze stresul și disconfortul animalului, asigurându-se că totul decurge fără incidente.

După mai multe ore de eforturi susținute, echipele de intervenție au reușit să scoată mânzul în siguranță din beci. Animalul nu a suferit răni grave, iar medicul veterinar prezent la fața locului a evaluat starea mânzului, confirmând că acesta este în afara oricărui pericol.

Proprietarii mânzului, alături de întreaga comunitate din Baranca, și-au exprimat recunoștința față de echipajele de salvare pentru intervenția promptă și profesionalismul de care au dat dovadă. „Suntem extrem de recunoscători pentru ajutorul primit. Fără intervenția rapidă a echipajului ISU și a serviciului civil din Hudești, nu știu ce ne-am fi făcut,” a declarat proprietarul mânzului.

Acest incident subliniază importanța serviciilor de urgență și a echipelor de intervenție bine pregătite, care sunt mereu gata să răspundă în situații critice. Eforturile lor au făcut posibilă salvarea unui mânz și au adus liniștea și bucuria înapoi în gospodăria afectată.

Autoritățile locale îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să raporteze prompt orice situație de urgență pentru a preveni astfel de incidente și a asigura siguranța tuturor membrilor comunității, fie ei oameni sau animale.