La finele lunii octombrie în localitatea Mahala din regiunea Cernăuți a avut loc un eveniment cu totul deosebit. Locuitorii comunei și oaspeții lor de seamă din regiunea Cernăuți, România și Republica Moldova, au luat parte, sâmbătă 27 octombrie 2018, la cel mai așteptat festival al sezonului – Festivalul Internațional „Toamna aurie” 2018.

Organizat de primăria comunei Mahala, la inițiativa doamnei primar Elena Nandriş, acțiunea culturală a debutat cu depuneri de flori la bustul eroinei Aniţei Nandriş, înălțat în centrul satului în anul 2012. Tradițional, după ce s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor masacrați în Lunca Prutului, deportați în neagră străinătate și celor decedați în războiul din Donbas, pe scena căminului cultural au urcat tinerii artiști care au intonat imnul satului Mahala.

Totodată, pe scenă cu un cuvânt de salut au urcat invitații de onoare ai evenimentului – noul consul general al României la Cernăuți, doamna Irina-Loredana Stanculescu și ministru-consilier, domnul Ionel Ivan. Au fost prezenți peste 20 de primari din România Vorona Botoşani , Cumpăna Constanta, Bacău com.Caşin Oneşti, dar și din Republica Moldova, înfrățite cu comună Mahala, precum și primari din regiunea Cernăuți.
Evenimentul care a prezentat publicului larg îndeletniciri tradiționale și bucurii muzicale ale artiștilor de la Casa de Cultură din Mahala, s-a bucurat și de participarea unui număr impresionant de invitați de marcă din țară dar și din străinătate, reunind nu numai interpreți de muzică tradițională dar și dansatori cu renume.

Rodul pământului și bunătățile naturii trebuie prețuite cât mai mult. De aceea, un festival dedicat tradițiilor de toamnă, îmbină melosul strămoșesc cu identitatea naţională și tradițională de care trebuie să fim mândri.
*Sergiu Barbuta (Valea Prutului)*

Vezi mai multe foto clik aici