Alegerile locale din 9 iunie 2024 au adus vești bune pentru social-democrații din județul Botoșani, care au reușit să câștige numeroase primării, consolidându-și astfel influența în regiune.

Rezultate Notabile:

Dângeni: Candidatul PSD a obținut o victorie categorică, înregistrând 1050 de voturi, în comparație cu cele doar 218 voturi primite de contracandidatul său. Acest scor subliniază suportul puternic al locuitorilor pentru PSD.

Roma: A fost un alt punct de succes pentru PSD, candidatul lor obținând 708 voturi, în timp ce PNL a primit 562 de voturi. Această diferență reflectă o competiție strânsă, dar favorabilă PSD-ului.

Hănești: Alegerile au fost marcate de o prezență la vot foarte mică, doar 23,4% dintre alegători prezentându-se la urne. Singurul candidat, reprezentant al PSD, a fost ales cu un număr total de 852 de voturi din cei 3.635 de cetățeni înscriși pe liste.

Comuna Mihai Eminescu: Verginel Gireadă a câștigat un nou mandat la primărie, obținând un procent impresionant de 90%. Aceasta este o reconfirmare a încrederii pe care comunitatea o are în actualul primar.

Alte Comune Câștigate de PSD:

PSD a raportat victorii în numeroase alte comune, printre care: George Enescu, Bălușeni, Cristești, Ripiceni, Leorda, Santa Mare, Dorohoi, Bucecea, Vlăsinești, Corni, Răuseni, Mihălășeni, Manoleasa, Albești, Frumușica, Ungureni, Cândești, Călărași, Mihăileni, Știubieni, Viișoara, Mitoc, Coțușca, Todireni, Românești, Coșula, Prăjeni, Hlipiceni, Hilișeu Horia, Dobârceni, Dimăcheni, Havârna și Drăgușeni.

Rezultate pentru Alte Partide:

PNL: Partidul Național Liberal a câștigat primăriile din Vorona, Ibănești, Durnești, Flămânzi, Rădăuți Prut, Nicșeni, Vf. Câmpului, Ștefănești, Broscăuți și Hudești.

AUR: Alianța pentru Unirea Românilor a obținut primăriile din Trușești, Adășeni și Păltiniș.

ADU: Partidul ADU a câștigat primăria din Sulița.

Aceste rezultate arată o dominantă clară a PSD în județul Botoșani, dar și o prezență semnificativă a altor partide, ceea ce sugerează o competiție politică vibrantă în regiune. Rămâne de văzut cum aceste alegeri vor influența politica locală și cum vor colabora diferitele administrații pentru a îmbunătăți viața locuitorilor din județul Botoșani.