Pe 29 martie 2004, România adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, iar câteva zile mai târziu, drapelul României era arborat în Cartierul General al NATO de la Bruxelles. Au trecut 15 ani de atunci, iar calitatea de membru NATO a conferit României drepturi egale cu ale tuturor celorlalte state, securitate precum şi obligaţii.
Cu ocazia celebrării celor 15 ani împliniţi de la momentul aderării, Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani şi Garnizoana Botoşani organizează duminică, 7 aprilie, un ceremonial militar dedicat Zilei NATO, în faţa Cercului Militar Botoşani (parcarea ANAF), la care sunt invitaţi botoşănenii.
Astăzi, organizatorii au efectuat o vizită în teren pentru stabilirea ultimelor detalii legate de desfăşurarea evenimentului, în condiţiile în care noutatea din acest an a sărbătorii va fi prezentarea drapelelor tuturor statelor-membre NATO.
Astfel, manifestarea va începe duminică la ora 13:00, odată cu primirea onorului de către prefectul Dan Şlincu, intonarea Imnului de Stat al României şi Imnului NATO şi un ceremonial religios.
Ulterior, comandantul Garnizoanei Botoşani şi locţiitorul său vor susţine alocuţiuni referitoare la semnificaţia Zilei NATO şi un istoric al Organizaţiei, în acest timp militarii prezentând drapelele de stat.
Activitatea se va încheia cu defilarea detaşamentului de onoare.
Pentru ca ceremonialul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, traficul va fi dirijat între orele 12:30- 14:00 la intersecţia străzilor Ştefan Luchian- Cuza Vodă. Structurile MAI şi Poliţia Locală vor fi angrenate în asigurarea traseului, asistenţei medicale de urgenţă şi a traficu

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔