Notele obținute de absolvenții ciclului primar la Evaluarea Națională din acest an sunt accesibile părinților și candidaților accesând pagina dedicată de pe site-ul Ministerului Educației.

Pe edu.ro va fi publicată centralizarea datelor sub forma unei hărți interactive. Pentru a afla rezultatele din județul Iași este suficient să accesați harta județului. În ecranul următor apare lista candidaţilor din judeţul Iași, ordonaţi după medie.

Ca în fiecare an site-ul are integrat și un motor de căutare, astfel încât să nu fie nevoie ca elevii sau părinții să parcurgă întreaga listă până găsesc nota obținută.

Lucrările vor fi corectate în alte județe, în 92 de centre de corectare, iar primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen), potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educației.

În aceeași zi începe și depunerea contestațiilor, care va continua și pe 30 iunie. După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe 4 iulie.

Nota obținută după contestație este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată la evaluarea inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.Sursa/ziarulunirea.ro