Într-un efort susținut pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Botoșani, Consiliul Județean a finalizat cu succes reparațiile capitale la Spălătoria Maternității. Această realizare notabilă, finanțată în întregime din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani, a însemnat o investiție de peste 1,6 milioane de lei, aducând astfel spălătoria la standardele actuale și garantând condiții optime de igienă pentru sectoarele sensibile ale sistemului de sănătate.

Redeschiderea spălătoriei la Maternitate este deosebit de semnificativă, având în vedere necesitatea unei atenții speciale în acest domeniu sensibil al sistemului sanitar. Aceasta marchează un angajament ferm al Consiliului Județean față de sănătatea comunității, iar investițiile vor continua să fie o prioritate. În doar acest an, s-au finalizat sau sunt în curs de execuție investiții impresionante în valoare de peste 8 milioane de lei, care acoperă o gamă largă de proiecte:

  • Reparații capitale la laboratorul din corpul central al Spitalului;
  • Amenajare și montare CT performant, de 128 de slide-uri;
  • Realizare branșament electric pentru sectorul imagistic;
  • Reparații capitale la Spălătoria Maternității;
  • Devierea de utilități în vederea demarării construirii noului Ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi.

Aceste investiții se alătură altor lucrări efectuate în anii 2021 și 2022, când fonduri europene și resurse proprii au fost utilizate pentru modernizarea secțiilor de infecțioase pentru copii și adulți. De asemenea, s-au recuperat 2 milioane de euro din fondurile europene cheltuite în timpul pandemiei de COVID-19.

Consiliul Județean Botoșani a făcut eforturi susținute pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriilor de specialitate la Maternitate și Pediatrie, totalizând aproximativ 4 milioane de euro. Atragerile de fonduri din Programul Național de Reabilitare a Retrocedărilor au contribuit la reabilitarea energetică a Maternității și a Blocului Alimentar al Spitalului, proiecte evaluate la 7 milioane de euro, inclusiv cofinanțările asigurate de Consiliul Județean.

Din fonduri guvernamentale, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, au început lucrările de construire a Laboratorului de microbiologie, iar proiectele pentru construirea Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi, precum și modernizarea Secției de Oncologie sunt în faza de elaborare a proiectului tehnic. Aceste investiții vor depăși suma de 20 de milioane de euro și vor contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite comunității botoșănene.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, împreună cu echipa sa dedicată, lucrează asiduu pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în sectorul sănătății. Pe lângă ea, Birta Dorin, vicepreședintele Consiliului Județean, completează eforturile acestei echipe dinamice, iar Dr. Monica Adăscăliței, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență “Mavromati”, își aduce expertiza medicală pentru a asigura o conducere competentă.

În centrul atenției se află Spitalul “Mavromati”, o instituție vitală pentru comunitatea locală. Sub îndrumarea Dr. Adăscăliței, spitalul devine un pol de excelență medicală, iar angajamentul său pentru îmbunătățirea serviciilor de urgență și a calității îngrijirii medicale este evident în fiecare acțiune.

Doina Federovici, cu viziunea și dedicarea sa pentru comunitate, conduce Consiliul Județean într-un mod care pune sănătatea în fruntea priorităților. Eforturile sale se reflectă în proiectele ample de modernizare a infrastructurii medicale, cum ar fi renovarea Spălătoriei Maternității, care reprezintă un pas esențial pentru asigurarea condițiilor optime de igienă în sectorul atât de sensibil al maternității.

Împreună, acești lideri și profesioniști lucrează într-o armonie coordonată pentru a face din sistemul de sănătate din Botoșani un exemplu de eficiență și grijă pentru cetățeni. Pe măsură ce investițiile continuă și se derulează proiecte esențiale, comunitatea se bucură de progrese semnificative, iar povestea de succes a acestor lideri devine parte integrantă a evoluției județului Botoșani.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔