Guvernul a prelungit joi starea de alertă pentru 30 de zile și a adăugat noi prevederi pentru perioada Sărbătorilor de Paște. De asemenea, Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula până la ora 5 dimineața. Totodată, Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.,,„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la
domiciliu”,
 se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

a). Zona Mamaia Nord, județul Constanța

b). Năvodari, județul Constanța

c). Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța

d). Constanța, județul Constanța

e). Agigea, județul Constanța

f). Eforie Nord, județul Constanța

g). Eforie Sud, județul Constanța

h). Techirghiol, județul Constanța

i). Tuzla, județul Constanța

j). Costinești, județul Constanța

k). Neptun-Olimp, județul Constanța

l). Jupiter, județul Constanța

m). Cap Aurora, județul Constanța

n). Venus, județul Constanța

o). Saturn, județul Constanța

p). Mangalia, județul Constanța

q). 2 Mai, județul Constanțar

r). Vama Veche, județul Constanța.

Documentul privind prelungirea stării de alertă poate fi consultat AICI. Anexa care prevede noile măsuri poate fi consultată AICI.

Sursa  https://stiri.botosani.ro/