ASCULTĂ TEXTUL

A fost semnat un contract de subvenționare cu România pentru peste două milioane de euro. În contul acestor mijloace bănești, vor fi construite căi de acces la punctul de control ”Diakivți” din localitatea Probotești de la granița ucraineană-română.

Despre acest fapt a declarat Natalia Gatezh, purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Drumuri.

Compania ”Autodor” trebuie să anunțe și să organizeze o licitație pentru construcția drumului. Costul preconizat  al lucrărilor este de aproape 80 de milioane de grivne. Drumul este planificat să fie reparat până la sfârșitul anului 2021.

Documentele respective pentru alocarea de fonduri pentru finanțare au fost pregătite timp.

Reamintim că au trecut peste 10 ani de când punctele de control vamal  „Diakivţi-Racovăţ” şi „Krasnoilsk-Vicovul de Sus” sunt închise. Acordul de finanțare pentru implementarea proiectului de cooperare transfrontalieră „Amenajarea punctelor de control rutier internațional „Krasnoilsk”, „Dyakivtsi” a fost semnat în decembrie 2013 cu un buget total de 3,5 milioane de euro.

În 2017, Uniunea Europeană a refuzat să continue finanțarea proiectului din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor, a depășirii costurilor și a lipsei unui raport în cazul Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu