Într-o perioadă în care transparența și deschiderea către dialog sunt esențiale pentru a câștiga încrederea cetățenilor, Partidul Social Democrat (PSD) demonstrează că nu este dispus să participe la o dezbatere publică privind proiectele și neajunsurile județului Botoșani. Aceasta este o atitudine de neînțeles pentru mulți botoșăneni, care merită să fie informați și implicați în discuții sincere despre viitorul lor.

Refuzul PSD de a se angaja într-un dialog deschis ridică numeroase întrebări. Dacă acest partid consideră că are experiență și realizări semnificative, de ce evită confruntările directe? Botoșănenii au dreptul să știe ce s-a realizat concret în județ și ce planuri există pentru a rezolva problemele actuale.

În loc să accepte invitația la dezbatere, PSD preferă să își promoveze realizările prin intermediul canalelor proprii, fără a răspunde la întrebările critice ale cetățenilor. Această abordare nu face decât să alimenteze suspiciunile și nemulțumirile celor care simt că sunt ignorați și că județul lor este lăsat în urmă.

Invitația la dialog deschis a fost respinsă, deși ar fi fost o ocazie excelentă pentru PSD să își demonstreze competențele și să clarifice acuzațiile de dezinteres. Pentru un candidat lipsit de experiență, cum au fost etichetat adversarii lor, o astfel de dezbatere ar fi putut fi văzută ca un avantaj pentru PSD. Cu toate acestea, tăcerea și evitarea confruntării directe sugerează contrariul.

Botoșănenii merită o discuție sinceră și deschisă despre situația actuală a județului lor. Doamna Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, are acum șansa să demonstreze că județul nu a fost neglijat sub conducerea sa. Cetățenii doresc să afle despre investitorii atrași în județ, măsurile concrete luate pentru dezvoltare și soluțiile propuse pentru problemele economice și sociale.

Dacă răspunsul la aceste întrebări și invitații la dezbatere este tăcerea, aceasta vorbește de la sine. O astfel de reacție nu face decât să confirme temerile multora că problemele județului sunt ignorate și că lipsește o abordare responsabilă și transparentă.

Invitația la dezbatere nu a fost adresată contracandidatului Lucian Trufin, deoarece nu se știe dacă acesta ar avea permisiunea să participe. În schimb, se face un apel către toate televiziunile din Botoșani pentru a facilita o astfel de dezbatere. Este esențial ca această luptă pentru conducerea județului să se desfășoare în fața botoșănenilor, cu argumente și contraargumente prezentate deschis și onest.

Pentru binele județului Botoșani și pentru a câștiga încrederea cetățenilor, PSD trebuie să își asume responsabilitatea și să participe la o dezbatere publică. Numai prin transparență și dialog deschis se poate construi un viitor mai bun pentru toți botoșănenii. Refuzul de a participa la o astfel de dezbatere este, în sine, un răspuns și o reflectare a atitudinii față de problemele reale ale județului.