Prefectul județului, Dan Nechifor și șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei s-au deplasat, în cursul după- amiezii la Baranca, ca urmare a creșterii nivelului raului Prut la intrarea în țară.

La ora 19.00, la Rădăuți Prut, râul Prut măsura 580 cm, cu 170 cm peste cota de inundație. Autoritățile locale au luat primele măsuri și au pregătit 1500 de saci cu nisip, care vor fi folosiți ca dig în calea apelor.

În aceasta seara, vor ajunge la Rădăuți Prut alți 20.000 de saci mici de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani și două basculante de 18 tone plus o basculantă de 8,5 tone.

Pentru coordonarea acțiunilor din teren, la fața locului au ajuns prefectul Dan Nechifor, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, și inspectorul șef al ISU Botoșani, col. Mihail Cristian Amarandei.

Autoritățile sunt in alertă. Se menține o comunicare permanentă cu autoritățile din Ucraina. Zeci de gospodării au fost inundate iar şuvoaiele au adus cu ele resturi vegetale şi nămol. Culturile agricole au fost înghiţite de ape, Drumurile s-au transformat în râuri.  Cotele apelor râului Prut au crescut în urma viiturilor care vin din Ucraina. Şi acolo zeci de localităţi au fost inundate. În apropierea localităţii Marşinţi, Prutul a atins cota de 5 metri. A fost inundat podul ce face legătura între raioanele Herţa şi Noua Suliţă, precum şi gospodării ale localnicilor. În localităţile Tărăsăuţi şi Putila zeci de case au fost inundate iar Guvernatorul regiunii Cernăuţi a făcut apel către locuitorii pentru a fi pregătiţi de evacuare.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔