Mare sărbătoare Duminica 26 August 2018 în localitatea Hudești unde autoritățile locale au organizat a V-a ediția a zilelor comunei. Câteva sute de oameni au venit pentru a asista la spectacolul folcloric și pentru a se distra.

A V-a ediție a Zilei comunei Hudești a început încă de dimineață când pe scena amplasată în parcul Frank a urcat fanfara de la Suharău. În jurul prânzului a fost unul dintre cele mai emoționante momente. 25 de cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de primarul Viorel Atomei și reprezentanții Consiliului Local.

Fiind Anul Centenar, autoritățile locale din Hudești au dorit ca ziua comunei să fie un eveniment special, cu invitați speciali, de peste Prut. O delegație din localitatea Sauca, Republica Moldova, a venit la Hudești și în fața a sute de oameni s-a semnat protocolul de înfrățire și parteneriat. Oaspeții de peste Prut nu au venit cu mâna goală ci au adus „fraților” colaci, mere și dulciuri. Viorel Atomei, primarul comunei Hudești speră ca această înfrățire să nu rămână doar la stadiul de protocol semnat și vrea ca în următoarea perioadă să existe o colaborare atât culturală cât și economică. Localitatea Sauca este în nord-est-ul Republicii Moldova, pe malul Nistrului, face parte din Raionul Ocnița și are 1750 de locuitori.

După nunta de aur și semnarea protocolului de înfrățire dintre comuna Hudești și localitatea Sauca, a urmat un spectacol folcloric cu artiști din Moldova, Basarabia și Ucraina.

„Sărbătoarea de anul acesta are o semnificație deosebită pentru că suntem în Anul Centenar și o dedicăm celor care au creat România Mare. Cu puținul nostru efort încercăm să marcăm acest eveniment. Suntem români și sperăm cu toții că vom ajunge să vedem România Mare. Avem oaspeți de peste Prut, am semnat un protocol de înfrățire. Suntem la nivelul hârtiilor dar poate cu timpul vor fi faptele mari. Nu știu dacă noi vom reuși dar poate cei care urmează după noi, vor duce la unificare și Basarabia să o vedem alături de români. Este un spectacol și pentru cei care au împlinit 50 de ani de conviețuire împreună, nunta de aur. Suntem la a V-a ediție și am ajuns la 340 de fini. Avem un spectacol cu Ansamblul Arcanul de la Suceava, Rapsozii Botoșanilor, Oana Crețu de la Bacău, Bianca Baltă de la Hudești, Brădățan de la Suceava și am ținut să avem și un reprezentant de peste Prut. Este vorba de Nicu Mâță. Voie bună, distracție iar seara va fi o discotecă în aer liber”, a spus Viorel Atomei, primarul comunei Hudești, un primar aflat la al VII-a mandat.