Membrii Comisiei privind Programul pentru Școli al României aferentă județului Botoșani au avut astăzi o întâlnire în cadrul căreia s-au stabilit priorităţile următoarei perioade. Asta în condiţiile în care licitaţiile pentru stabilirea furnizorilor produselor alimentare sunt în desfășurare.
În acest sens, reprezentanții instituţiilor- membre ale Comisiei vor vizita în următoarea perioadă prestatorii care s-au înscris la licitaţia publică deschisă, pentru a verifica modul în care se respectă legislaţia şi condiţiile igienico- sanitare în care îşi desfăşoară activitatea.
În urma verificărilor în teren, Instituţia Prefectului-Judeţul Botoşani, va elabora un raport ce va fi înaintat Consiliului Judeţean pentru a sta la baza demarării etapei finale a licitaţiei electronice pentru atribuirea contractului de furnizare “Furnizarea şi distribuţia merelor, laptelui, produselor lactate şi produselor de panificaţie pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal, de 4 ore, de stat, autorizate/ acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial, de stat şi particular, din judeţul Botoşani pentru anii şcolari 2018- 2020”.
Potrivit Programului, elevii învăţământului primar şi gimnazial vor primi lapte şi corn trei zile pe săptămână şi biscuiţi uscaţi/ covrigi uscaţi cu măr- în celelalte două zile de şcoală.
Limita valorică zilnică per porţie este de 2,05 lei, din care 0,6 lei pentru măr, 0,88 lei pentru lapte de consum şi produse lactate (fără adaos de lapte praf), şi 0,57 lei pentru produse de panificaţie.
Achiziţia este împărţită pe 21 de loturi, funcţie de cele şapte zone de distribuţie din judeţ.