Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022, potrivit unui comunicat al DNA.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale. Reamintim că anchetatorii au intrat în birourile vameşilor şi ale poliţiştilor de frontieră, căutând dovezi privind faptele de corupţie derulate de angajaţii de acolo.

Procurorii au ridicat sisteme informatice şi medii de stocare, înscrisuri, sume de bani, dar şi alte documente care îi pot ajuta în anchetă.

Update ora 12.00: Perchezițiile de la Botoșani vizează și locuințele unor polițiști de frontieră. Reacția Poliției de Frontieră

Perchezițiile care au loc marți, la Botoșani,  vizează, pe lângă sediul Vămii Stânca, și locuințele unor polițiști de frontieră botoșăneni. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022, potrivit unui comunicat al DNA.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

„Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass-media referitoare la acţiunile derulate de către autorităţile anticorupţie în mai multe puncte de trecere a frontierei, vă facem cunoscut faptul că traficul transfrontalier şi formalităţile de control prin toate punctele se derulează în condiţii normale, fără a fi înregistrate întreruperi sau blocaje. Asigurarea unui mediu de integritate este unul dintre obiectivele prioritare ale inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române încă din primul moment al preluării acestui mandat, sens în care conducerea Poliţiei de Frontieră a oferit şi va oferi sprijin permanent autorităților competente în efectuarea anchetei penale, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilităţi de natură să prejudicieze imaginea majorităţii acestui corp profesional. Ne exprimăm astfel convingerea că, împreună cu autorităţile competente, vom contribui la creşterea gradului de integritate în rândul efectivelor noastre”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔