Primăria municipiului Dorohoi a obținut încă două finanțări europene în valoare totală de 8 milioane de euro. Sunt proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional care vizează modernizarea drumurilor, reabilitarea școlilor și casei de cultură precum și un centru de zi.

Vestea aprobării proiectelor de 8 milioane de euro a venit ieri, când municipiul Dorohoi a împlinit 614 ani de atestare documentară. Primarul Dorin Alexandrescu spune că toate aceste investiții vor demara anul viitor și se vor finaliza până în decembrie 2023.

“Având în vedere că ieri s-au împlinit 614 de atestare documentară, am primit o veste bună. S-au semnat pentru municipiul Dorohoi proiecte în valoare de 400 de miliarde. Proiectele vizează în special modernizări de străzi și toate străzile din Dorohoi vor fi modernizate. Investițiile vor începe în primăvara anului viitor iar până în 2023 va trebui să le finalizăm.

Mai avem modernizarea unor școli importante și sunt proiecte de câte 3-4 milioane de lei la fiecare școală. Va fi reabilitată casa de cultură. Mai avem un centru de zi pentru seniori într-o zonă foarte frumoasă. Sunt niște lucrări deosebite care se vor face în Dorohoi, în următorii doi ani”, a spus Dorin Alexandrescu.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Dezvoltării, ministrul Cseke Attila a semnat ieri 27 de contracte în valoare totală de 211 milioane lei. Dintre acestea, două proiecte vor fi implementate în municipiul Dorohoi. Este vorba de un proiect în valoare de 16.739.260,35 lei pentru îmbunătățirea calității vieții populației și altul de 23.287.496,19 lei pentru reabilitarea unităților de învățământ și a infrastructurii rutiere.Sursa :https://btonline.ro/