Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani, alături de celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne, se ocupă de derularea în condiţii optime a Referendumului naţional de revizuire a Constituţiei, care va avea loc sâmbătă şi duminică.
Astfel, prefectul Dan Şlincu şi conducerea instituţiilor implicate în organizare au verificat ieri traseul pe care îl vor parcurge preşedinţii şi delegaţii secţiilor de votare, însoţiţi de pază, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde sunt aşteptaţi după închiderea procesului de votare,  şi Prefectură, unde va avea loc verificarea buletinelor de vot şi predarea materialelor necesare votării.
Încă de dimineaţă, primarii unităţilor administrativ teritoriale sau delegaţii acestora au preluat, sub pază, sacii cu buletine de vot şi materiale necesare votării care ulterior au fost împărţite pe secţii de votare. Fiecare delegaţie a fost însoţită de cadre ale MAI, de regulă poliţişti de la Posturile sau Secţiile de Poliţie din UAT-uri.
Tot în sensul verificării condiţiilor în care se va desfăşura procesul de votare prefectul Şlincu şi preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană, judecătorul Lăcrămioara Axinte, au vizitat în această după-amiază mai multe secţii de votare din judeţ. Concret, au fost verificate modul de păstrare a buletinelor de vot şi a materialelor pentru votare distribuite secţiilor precum şi paza acestor secţii.

Informaţii suplimentare:
Potrivit statisticilor Autorităţii Electorale Permanente, la nivelul judeţului Botoşani sunt 364.460 de alegători.
Judeţul Botoşani a primit 400.157 de buletine de vot, reprezentând numărul alegătorilor aflaţi în listele electorale permanente raportate la sfârşitul lunii septembrie, la care se adaugă un procent de 10% pentru alegătorii din alte judeţe care vor vota pe liste suplimentare sau pentru cei care vor împlini vârsta majoratului pe 6 sau 7 octombrie.
Cele 425 de secţii de votare au primit câte cinci ştampile cu menţiunea Votat, însemnând un total de 2.125 de ştampile.
În ceea ce priveşte numărul de autocolante cu menţiunea Votat RRC,  primite de judeţul Botoşani, numărul acestora este de 374.953, însemnând numărul de alegători care deţin cărţi de identitate plus 10%.