Cine şi-a imaginat vreodată că o forţă nevăzută din Univers o să pună semnul egal între oameni? Că ești bogat sau sărac, frumos ori urât, gras sau slab, acum e clar că groapa are aceiaşi dimensiune pentru toți… Am primit o palmă puternică drept în plină figură cu toţii de la o forţă nevăzută din Univers. Să fim mai buni, să renunţăm la ură, invidie și răutate şi să ne repetăm mereu în minte că totul va fi bine….Şi ce este mai important, să întindem mâna celui de lângă noi. Doar susţinând pe cel de lângă tine simţi că ai făcut ceva bun în viaţa ta.

Povestea tragică a unei familii din comuna Dângeni începe clasic, frumos ca orice poveste. Viaţa la ţară este simplă şi liniştită. Gelu Miron are doi copii, un băiat şi o fată – Gabriel şi Dumitriţa, pe care îi iubeşte ca pe ochii din cap! Până când Gabriel a împlinit 10 ani, viaţa lor a decurs lin şi fără evenimente deosebite.

La vârsta de 10 ani, viaţa lui Gabriel s-a transformat crunt printr-o tragedie. Mama vopsea uşa de la intrarea în casă şi cutia cu vopsea a fost lăsată în apropierea unei surse de foc. Băieţelul de 10 ani nu a observat cutia şi într-un moment de neatenţie a rasturnat vopseaua în foc. Într-o secundă copilul era o flacără vie. A suferit arsuri pe 80-90% din suprafața corpului, iar medicii de la Spitalul de Arşi din capitală i-au dat şanse aproape de zero de supravieţuire.

Tatăl nu l-a lăsat singur şi timp de peste patru luni a stat cu el în spital. A asistat la toate procedurile şi a trecut prin chinurile iadului alături de fiul său. Nu a încetat să spere într-un miracol şi deşi mama copilului i-a cerut să permită ca statul să le ia copilul în grijă pentru că devenise un adevărat chin, tatăl a ales să rămână alături de fiul său şi să nu îl abandoneze. Mama a plecat de lângă familie şi nimeni nu mai ştie nimic de ea.

Suferinţa tatălui se citește pe chip. Ar face orice să-și vadă băiatul mai bine, să nu mai sufere atât de mult. De aproape 5 ani merg regulat la București pentru investigații și tratamente, intervenții chirurgicale. Ultima oară au fost în decembrie 2019. Trebuiau să meargă din nou în martie 2020, dar din cauza pandemiei nu a riscat să-şi expună copilul.

Tatăl este asistentul copilului, îl pansează, îi tratează rănile care apar de la o zi la alta, deoarece copilul este în creștere, iar pielea se întinde și îi provoacă des sângerări. Uneori are dureri groaznice, dar tatăl mereu este alături de Gabriel cu o vorbă bună, o încurajare. Suferă în tăcere, dar pentru copil încearcă să se încurajeze….Până în prezent micuţul Gabriel a suferit aproximativ 50 de operații, mult prea multe pentru orice om!

L-am cunoscut pe Gabriel la sfârşit de iulie, un copil de 15 ani, timid, retras, cu mult bun simț. Deşi a învăţat doar de acasă, copilul a urmat cursurile şi a terminat clasa a VIII-a cu o medie bună. Din toamnă va merge la liceu la Truşeşti, însă studiile le va continua de acasă. „Dacă voi reuşi să am o tabletă!” – ne-a spus Gabriel. Nu prea are prieteni, își peterece timpul liber în compania a doi pui de pisică.

Gabriel este un copil greu încercat de soartă! Tatăl său este un adevărat erou, care s-a luptat ani la rând pentru copiii săi. Dar şi eroii au nevoie de ajutor. Sunt în judeţul nostru oameni cu suflet care ar putea ajuta acest copil. Un gest mic poate aduce un zâmbet pe chipul lui îndurerat!

Tatăl erou ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi că face eforturi deosebite pentru a le asigura copiilor cele necesare traiului de zi cu zi. Reuşeşte cu greu să câştige un ban în plus pentru a plăti tratamentele necesare băiatului. Cremele şi bandajele zilnice pentru acest copil sunt foarte costisitoare.
Facem apel la bunătatea dumneavoastră și vă rugăm să ne sprijiniți în a întinde o mână acestui copil greu încercat de soartă.

Asociaţia SUSȚINE-I PE CEI DE LÂNGĂ TINE este la început de drum şi doreşte să se implice activ în aceste campanii umanitare!

Toți cei care doresc să susțină ASOCIAȚIA SUSȚINE-I PE CEI DE LÂNGĂ TINE în aceste campanii umanitare pot dona în cele 2 conturi deschise:

IBAN-UL CONTULUI ÎN LEI RO17BTRLRONCRT0557162501

IBAN-UL CONTULUI ÎN EURO RO64BTRLEURCRT0557162501

Cu respect, Emanuel Corduneanu

Presedinte Asociatie Sustine-i Pe Cei De Langa Tine

Telefon: 0745 811 379

https://curierulsatelor.ro/