Municipiul Reşiţa are un spital de Boli Infecţioase complet renovat datorită comunităţii care a contribuit cu bani, materiale de construcţii şi mână de lucru! Prin intermediul campaniei umanitare „Adoptă un salon”, ediţia cu NR.2 Asociaţia Cultură şi Fapte Bune condusă de avocatul Mircea Boboşa în frunte cu voluntarul hideștean Lili Gherle Flisc care a reuşit să mobilizeze sute de oameni în acest proiect grandios. Conducerea spitalului ca organizator şi beneficiar direct le mulţumeşte tuturor voluntarilor care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate.
De rodul muncii oamenilor cu suflet vor avea parte bolnavii care trec pragul unităţii medicale. Nici vorbă de spital al groazei, pereţii scorojiti şi mucegăiţi, uşile şi geamurile vechi, saltele rupte au rămas istorie. De astăzi, pacienţii au parte de condiţii hoteliere excelente şi cu siguranţă şi calitatea actului medical va creşte şi mai mult.Managerul Alina Stancovici:
Adevărat astăzi se încheie cele 100 de zile. Astăzi., Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa cunoaşte rodul celor 100 de zile de luptă şi muncă continuă pentru renovare. Sigur conducerea spitalului nu ar fi putut face nimic fără implicarea comunităţii. Şi de această dată comunitatea a înţeles că prin bunătate se poate îndeplini ceea ce unii nu pot obţine prin forţă.
Şi astfel în campania celor 100 de zile s-au reunit pe palierele Staţionarului III oameni şi fapte, instituţii şi acţiuni, toate pentru a schimba ceea ce timpul pare să fi încremenit între pereţii coşcoviţi şi paturile contorsionate. Toate persoanele, toate forţele au participat după puţinţă şi după voinţă.
Au participat persoane fizice cu nume şi prenume, societăţi comerciale, instituţii publice şi culte religioase, persoane ori firme care au rămas anonime pe principiul că bunătatea este cea mai frumoasă parte din viaţa unui om. Tuturor celor implicaţi cu gândul sau cu fapta, preţuirea noastră a tuturor”, este mesajul transmis de managerul Spitalului Judeţean, Alina Stancovici.
Initiatorul campaniei „Adoptă un Salon”, Lili Gherle Flisc, la final face bilanţul celor 100 de zile de santier şi face apel la comunitate să se implice în continuare pentru că Staţionarul III din Reşiţa mai are nevoie de televizoare şi frigidere.
„Salut cele 100 de zile petrecute în Staţionarul III, salut oamenii, voluntarii, instituţiile, firmele, îi salut pe cei care au adunat cioburile şi au făcut o inimă mare acolo unde se spunea spitalul groazei, acolo unde noi împreună cu voi am reuşit să transformăm spitalu groazei în spitalul speranţei. Mulţumim presei scrise şi TV, mulţumim Radio Reşiţa, iubesc fiecare fărâmă de suflet care a fost lăsată acolo, indiferent cum, că au contribuit cu materiale, cu bani sau prin muncă. Cele 100 de zile au fost încununate cu transpiraţie, cu lacrimi, cu durere şi cu o luptă continuă.
Chiar dacă astăzi ne bucurăm pentru o realizare clară şi certă … sufletul ne plânge pentru că nu întotdeauna o realizare este încununată doar cu bine. A fost trudă, a fost incredibil de greu. Doresc să-i mulţumesc în primul rând doctorului Bunda, acest om, acest medic consacrat a ieşit de la lucru şi a venit în staţionar, a muncit cot la cot cu voluntari şi cu firmele, a ieşit de la noi şi a plecat la directorat apoi în şedinţe şi invers, acest om nu a avut odihnă, la un moment dat chiar am spus:Emil! Te rog frumos să mergi acasă şi a spus NU, eu stau să muncesc cu voi.
Eu noaptea am dormit acasă dar acest doctor a stat şi a muncit şi noaptea, a făcut gărzi şi a salvat vieţi. Probabil niciodată nu voi putea exprima ceea ce simt în acest moment şi ce am simţit în cele 100 de zile…Oameni buni, vă iubesc, vă respect indiferent cine sunteţi pentru că meritaţi pentru că aţi arătat că se poate, se poate în Reşiţa, în Caraş-Severin să facem ceva doar cu unitate, o comunitate unită este o comunitate sănătoasă.
Doresc să mulţumesc şi personalului medical de la Staţionarul III în special medicilor care au ieşit din gardă şi au pus mâna pe şpaclu, infirmierilor, asistentelor, medicilor de la celelalte staţionare, instituţiile de forţă, polişti, jandarmi, pompieri şi voluntarii de la Crucea Roşie, aceste instituţii îţi deschid calea şi îţi arată cine eşti. Noi am arătat prin unitate, voinţă şi credinţă, mulţumesc bisericilor şi episcopului Lucian în mod special pentru că oamenii aceştia au înţeles că spre final rămânem singuri şi ne-au ajutat enorm de mult.
Este incredibil ce a putut să facă o comunitate unită. Este incredibil ce a putut să facă Cezar Lăcătuşu de la RDS a cablat tot spitalu, incredibil ce a putut să facă Ovidiu Lolea a muncit pentru noi, 3 luni ca să ne aducă termopanele, incredibil ce a făcut Laurenţiu Vâlcu, acest om care la ora 22.00 şi-a adus oamenii de acasă ca să descarce tirurile cu materiale de construcţii pentru acest spital. Salut familia Bunda, cu toţii au fost acolo şi au contribuit tocmai ca nouă să ne fie bine în viitor”, a concluzionat hudeșteanca Lili Gherle Flisc.