Tineri cercetaţi sub control judiciar

          La data de 20.02.2019, instanţa de judecată a dispus cercetarea sub control  judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de doi tineri de 27 şi 28 de ani, ambii din municipiul Botoşani, aceştia fiind cercetaţi pentru comiterea unei infacţiuni de tentativă la tâlhărie calificată.

Reamintim că aceştia au fost surprinşi în flagrant în noaptea de 18/19 februarie a.c. de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, după ce au încercat să sustragă o sumă de bani din buzunarul hainei unui bărbat de 65 de ani, în timp ce se aflau pe strada Gării, ulterior fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată.

 

 

Mandat executat

La data de 20.02.2019, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Dorohoi au depistat pe raza municipiului Dorohoi un bărbat de 29 de ani, urmărit la nivel naţional şi internaţional.

Pe numele acestuia Judecătoria Dorohoi a emis o sentinţă penală de condamnare la 5 ani şi 10 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Bărbatul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

         

 

Acţiune a poliţiştilor în municipiul Botoşani

La data de 20.02.2019 poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani au organizat pe raza municipiului o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a actelor ilicite de comerţ.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost legitimate 118 persoane şi controlate 41 de vehicule şi 29 de unităţi economice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 9.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate produse textile şi nealimentare în valoare de 1.500 de lei.

 

 

 Bărbat depistat cu ţigarete de contrabandă

La data de 20.02.2019 un echipaj de ordine publică aflat în serviciul de patrulare a depistat pe strada Bucovina din municipiul Botoşani un bărbat de 41 de ani care avea asupra sa şi oferea spre vânzare 10 pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova.

Cu ocazia controlului s-a constatat că bărbatul nu deţinea documente legale pentru bunurile respective.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional  conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 500 de lei şi avertisment, ţigaretele fiind confiscate de poliţişti.

Autor furt identificat

La data de 20.02.2019, poliţiştii dorohoieni au fost sesizaţi de un bărbat de 47 de ani, agent de pază la o societate comercială, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns fără drept în interiorul magazinului, de unde au sustras mai multe sticle cu alcool.

În urma investigaţiilor efectuate de echipajul de poliţie, a fost identificat în imediata apropiere a locului faptei, un bărbat de 40 de ani, în stare de ebrietate, asupra căruia au fost găsite şi bunurile sustrase.

Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Dorohoi pentru audieri, pe numele său fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat cercetat pentru abateri de la normele rutiere

La data de 20.02.2019, poliţiştii oraşului Ştefăneşti au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Durneşti cu privire la faptul că un bărbat de 37 de ani din aceeaşi localitate, în timp ce conducea autoturismul pe drumul comunal, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu gardul locuinţei sale, după care a părăsit locul faptei.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost identificat de poliţilti la domiciliul său din comuna Durneşti. Deşi emana halenă alcoolică, acesta a refuzat testarea alcoolscopică şi recoltarea de probe biologice de sânge.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea probelor biologice de sânge, urmând a se propune o soluţie procedurală.

Translate »

⛔Nu puteți copia conținutul acestei pagini!⛔